Fuerteventura: "Don't fight against the waves, catch it!", azaz "Ne küzdj a hullámok ellen, fogd meg!"

Ez a mondat a szörfinstruktorunk szájából hangzott el, ami arra inspirált, hogy tollat ragadjak. Igen, tollat...:) Fogtam a jegyzetfüzetemet és kisétáltam este Corralejo partszakaszára. Sötétedés után gyönyörű, elhagyatott fövenyen lépkedhettem, az óceán erőteljes morajlásával és a pálmafák leveleinek zenéjével megfűszerezve.

Na de térjünk vissza a főcímhez. Egy életfilozófiát is jelenthet... Meg merjük lovagolni a hullámokat, amit a SORS felkínál, vagy szimplán csak éljük a hétköznapjainkat és sóvárgunk utána?

Belevágni az ismeretlenbe nagy rizikó, de kimozdulni a komfortzónánkból feltölt élettel. Az "új" megismerése, más kultúrák önnönmagunkba szívása óriási ajándékot nyújt személyiségfejlődésünkhöz és a perspektíva kiszélesítéséhez.

A sziget megannyi természeti csodában bővelkedik: vulkánok kavalkádja, Corralejo homokdűnéi, El Cotillo óriási hullámai a sziklameredélyek tövében, Morro Jable tükörsima vize és hosszan benyúló gyönyörű homoknyelve, Ajuy vízmosta barlangüregei mind megtalálhatóak. A levegőt harapni lehet, a szél egyfolytában fúj, a felhőpamacsok a tiszta kék égen erőteljesen haladnak egymás után és a hőmérséklet az örök tavaszt és a koranyári időjárást idézi.

Célzott turizmusra épül a fél évszázada betelepült Fuerteventura. Szörfösök, kite-osok paradicsomává vált, kihasználva a sziget természeti adottságait. Corralejo városkájával szemben Lobos szigete a haladó és versenyszörfösök kedvelt célpontja. Corralejoból indul a hajó minden órában és ami a legmeglepőbb, hogy aki szörfdeszkával vagy body boarddal hajózik át a szigetre 15 EUR helyett 10 EUR-ért vehet jegyet.

A szálláshelyek legtöbbje apartmanház szörftárolási/bérlési lehetőségekkel, de színvonalas és hangulatos hostelek is vannak, vagy igény szerint 4 vagy 5 csillagos luxushotelek.

Mindenki megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb szállást ebben a paradicsomi környezetben. Ha felkerestek emailben, nagyon szívesen segítek:)